Historie

T.V. Obdam werd opgericht op 12 januari 1973, door initiatiefnemers Jan Mulder en Fred Beemster (laatstgenoemde werd ook de 1e voorzitter). Op 15 juni 1973 is de vereniging bij Koninklijk Besluit goedgekeurd.

De vereniging is sinds de oprichting gegroeid tot een vereniging met ongeveer 400 leden. Het tenniscomplex bestaat uit 4 banen, een oefenkooi en een minibaan.

Op 18 mei 1975 werd het tennispark feestelijk geopend door de toenmalige burgemeester F.J. de Nijs. De lokale tamboer-fanfarekorps Muzieklust speelde diverse deuntjes en er werd een openingswedstrijd gespeeld, destijds nog op harde Matecobanen.

In 1983 werd het allereerste Over en Weer-toernooi gespeeld, het 1e open toernooi voor de vereniging. Tegenwoordig heeft de vereniging ook het Dubbel en Dwars-toernooi, Veteranentoernooi en het Feld-Stamtoernooi.

De baanverlichting werd officieel in gebruik genomen op 27 april 1985 met onder andere een groot lichttoernooi.

Een nieuw clubgebouw werd gerealiseerd in 1989 met de feestelijke opening op 25 november. Het clubgebouw is voorzien van kleedkamers, douches en toiletten. En uiteraard een ruime kantine met bar, terras buiten en overkapping.

In juli 1992 werd gestart met de aanleg van de nieuwe kunstgrasbanen die op 29 augustus 1992 officieel in gebruik worden genomen ter vervanging van de oude Matecobanen.
In juli 2004 zijn deze kunstgrasbanen na 12 jaar intensief gebruik vervangen door wederom nieuwe kunstgrasbanen.