Wandeling Diabetesvereniging Nederland met koffie in de Tenniskantine Obdam

18 juni 2024


Op zaterdag 8 juni werd de kantine van Tennisvereniging Obdam gebruikt door de Diabetesvereniging Nederland. Tennislid Conny Komen-Wolven had deze aanvraag voor het goede doel gedaan, omdat zij zelf actief is als vrijwilliger Diabetesvereniging Nederland.

Deze verenging komt al vele jaren op voor de belangen van mensen met diabetes.

Diabetes is een chronische ziekte, waar goed mee te leven valt. Je kunt er echter geen vakantie van nemen; het is elke dag keihard werken! Kort uitgelegd is diabetes er in vele vormen en het is een blijvende ziekte. Bij diabetes zit er te veel glucose (suiker) in het bloed. Het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden. De officiƫle naam van de ziekte is diabetes mellitus, vroeger werd het suikerziekte genoemd. Diabetes type 1 en 2 zijn de meest bekende typen diabetes. Iedereen kan diabetes krijgen en het kan een sluipmoordenaar zijn als je te laat merkt dat je het hebt.

Vrijwilligers prikken vaak mensen om vroegtijdig de diabetes te kunnen signaleren. Als je het hebt, dan moet er actie worden ondernomen. Zo ook geeft dit lid Conny een goed gevoel om hieraan haar steentje bij te kunnen dragen.

Diabetesvereniging Nederland organiseert ook wandelingen voor mensen met diabetes en hun naasten. Tijdens deze wandeling kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten en tegelijkertijd wordt er bewogen. Beweging heeft een hele goede invloed op de gezondheid maar ook op de bloedsuikerwaarde. Zij streven ernaar om 1x in de maand een wandeling te organiseren in Noord-Holland.

Er zijn al wandelroutes gemaakt voor wandelingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en natuurlijk Obdam en dit willen zij nog verder gaan uitbreiden.

Zaterdag 8 juni was een geslaagde dag en onder het genot van een kopje koffie, in de tenniskantine, kon iedereen na de wandeling even bij praten en de bloedsuikerwaarde controleren.

Conny Komen-Wolven bedankt namens Diabetesvereniging Nederland de tennisvereniging Obdam voor de medewerking aan dit goede doel.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen